Projekat za održavanje i čišćenje glavnog puta, centra i groblja uspješno funkcioniše

Godinama u nazad apelirali smo i tražili od lokalnih vlasti da se uposli jedan radnik u komunalno preduzeće “JKP Derven”, da njegovo radno mjesto bude Orizare to jest da održava i čisti glavni put prema Orizaru i centar Orizara do groblja. Na naše apele i zahtijeve odgovali su nam obećanjima kako je to dobra ideja i brzo će to biti realizirano.

Godinama smo čekali da Općinske vlasti održu obećanje međutim to se nije desilo, i odlučili smo da mi uposlimo radnika koji će održavati i čistiti put i centar. Održali smo zajednički sastanak sa Džamijskim Odborom i Mjesnom Zajednicom Orizara da zajednički podržimo ovaj projekat i da uz čišćenje puta i centra, da se kosu i održavaju oba stara groblja.

Finansiski deo projekta, plata za radnika, potrebni materijal i halat za poso, gorivo i ostali izdatici, samostalno pokrivamo to jest od donatora koji doniraju sredstva za ovu namjenu. Vidljivi su rezultati ovog projekta, mještani Orizara i svako ko prolazi kroz Orizare vidi da se trava na glavnome putu redovno kosi, da poslije kiše ako ima nanosa na glavnome putu i centru, očisti se, smeće oko glavnog puta i u centar se sabira, oba stara groblja su na vrijeme pokošena. Ovim projektom Orizare dobilo je izgled jedne urbane i čiste sredine.

Ovim putem pozivamo sve mještane orizara i one koji su u dijaspori da finansiski učestvuju u ovaj projekat jer je čistoća ogledalo sviju nas.

%d blogeri kao ovaj: