Delegacija udruženja “Glas Orizara” u Orlje na hatar kod roditelja Rahmetli Muftije Muamera Zukorlića

Delegacija našeg udruženja obavila je hatar kod porodice Rahmetli Muftije Muamera Zukorlića u Orlju.

Obzirom da je 2015 godne Akademir Muamer Zukorlić odazvao se našem pozivu da posjeti Orizare i bijo naš gost, bilo nam je čast ugostiti velikana Bošnjačkog naroda, ujedno i privilegija za Orizare da u mjesecu Ramazanu dođe u posjetu sa svojom delegacijom, Reis ul Ulemom Mustafom ef. Cerićom i vrhom Islamske Zajednice u Srbiji, zato što se odazvao našem pozivu i učinio nam čast, osjećali smo potrebu i dug da u ime udruženja “ Glas Orizara”, u ime građana Orizara obavimo hatar porodici Rahmetli Muamera Zukorlića u Orlje.

Roditelji Rahmetli Muftije Zukorlića su nas srdačno prečekali i ugostili bez obzira na situaciju i žalost u koju se nalaze. Jako hrabri roditelji sa velikim saburom, vjernici koji su zahvalni Allahovom odredbom i strpljivi su na iskušenje kojim ih je Allah iskušao.

Gledajući roditelje Muftije Zukorlića shvatili smo da ne može se postati Gazija jednog naroda ako tvoji roditelji nisu Gazije, uspjeh i nivo Rahmetli Akademika Zukorlića koje je dostigo na ovom dunjaluku su ogledalo njegovih hrabrih roditelja i iskrenih vjernika.

Prenijeli smo Selame naših Orizaraca, i da svi osjećamo gubitak i prazninu preselenjem na Ahiret Muftije Zukorlića, da njegov odlazak sa ovog dunjaluka je gubitak kako za Bošnjake Sandžaka tako i za nas Bošnjake u Makedoniji.

Nakon obavljenog hatara u porodičnoj kući u Orlju posjetili smo mezar našeg Gazije, voleo je svoje Orlje, često ga je spominjao i posjećivao, njegovim emanetom je i ukopan u svome rodnom mjestu.

%d blogeri kao ovaj: